Menu
Sluiten

Wij willen met onze bloemen alleen maar met vrolijkheid en volle aandacht verspreiden! Helaas lukt dat top dit moment niet en daarom pauzeren wij de activiteiten van Bloom Makery. Je kunt daarom helaas geen bestelling plaatsen.
Wanneer wij weer starten, laten we dat hier uiteraard weten :-)

Hoe verzorg je je bloemen nu het kouder wordt?

Hoe verzorg je je bloemen nu het kouder wordt?

In deze blog vertellen wij je hoe je ervoor kan zorgen dat jouw boeket zo lang mogelijk blijft staan in de winter. Je wilt natuurlijk niet dat de gerbera’s in jouw winterse blijmaker veranderen in ijsbloemen.

 

Kraanwater

Het kraanwater past zich aan, aan de winterse buiten temperaturen. Niet alleen jij maar ook de gerbera’s in jouw blijmaker schrikken daarvan. Zorg er dus voor dat je jouw vaas vult met lauwwarm water of laat het koude water op kamertemperatuur laat komen.

Verwarming

Hoewel jij het lekker vindt om de verwarming lekker op te stoken wanneer je het koud hebt worden je bloemen daar iets minder blij van. Gerbera’s vinden een gelijke temperatuur rond de 19 graden het prettigst. Wanneer je je bloemen plaatst bij een verwarming zullen ze veel sneller uitdrogen en dat is zonde.

Kijk uit met het raam

Bloemen kunnen niet tegen koud water, te hoge temperaturen, droogte en helaas ook niet tegen tocht. Zet jouw verse blijmaker dus ook niet naast een raam of deuropening om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk van je blijmaker kunt genieten.

Wat vinden gerbera’s dan wel leuk?

Wanneer jouw blijmaker wordt bezorgd is hij al helemaal klaar om gelijk in een vaas gezet te worden. Wij knippen de stelen namelijk al af met een bloemenschaar zodat jij daar geen omkijken naar hebt. Wat wel belangrijk is, is het schoonmaken van je vaas voordat je er een nieuw boeket inzet, er kunnen namelijk oude bacteriën blijven zitten in de vaas.

 

Meer tips en inspiratie
Meer tips en inspiratie
Zin in een boeket
Zin in een boeket